Apple AirTag Gen 2 släpps under 2025

Apple AirTag
Foto: Daniel Romero, Unsplash

Apple förbereder sig för att lansera nästa generation av sin populära AirTag, en liten spårningsenhet designad för att hjälpa användare att hålla koll på sina värdesaker. Enligt rapporter från pålitliga källor kommer denna nya version att innehålla en uppdaterad chipuppsättning och förbättrade funktioner för platsbestämning, planerad att släppas under mitten av 2025.

Vad är Apple AirTag?

AirTag är en liten och diskret spårningsenhet som används för att lokalisera föremål som nycklar, plånböcker eller till och med husdjur. Genom att använda Bluetooth i kombination med Ultra-Wideband och Apples ”Hitta”-nätverk kan ägare enkelt spåra sina föremål via iPhone-appen ”Hitta”. Vidare har AirTag ett så kallt ”Lost Mode” som gör det möjligt för användare att få notifikationer när deras föremål detekteras av andras iPhones, iPads eller Mac-datorer i närheten.

Nya funktioner i den kommande modellen

  1. Förbättrad chipuppsättning: Den kommande AirTag kommer att ha en ny chipuppsättning som förbättrar både energieffektiviteten och spårningsprecisionen.
  2. Avancerad platsbestämning: Med införandet av en ny, förbättrad Ultra-Wideband-teknik kommer användare att kunna bestämma sina föremåls exakta positioner med större noggrannhet.
  3. Ökad säkerhet: För att skydda användarnas integritet, planerar Apple att införa förbättrade säkerhetsfunktioner som gör det svårare att missbruka enheten för oönskad spårning.
  4. Längre batteritid: Tack vare det nya chipet och optimerad energihantering förväntas den nya AirTag ha en betydligt längre batteritid. Redan idag kan bluetooth-tracken nå upp till ett års batteritid. Vågar vi hoppas på 1,5 till 2 års batteritid med nya modellen?

Omarbetad design och en stor förhoppning

Utöver de tekniska uppgraderingarna, ryktas det om att den nya AirTag-modellen också kommer att ha en förbättrad design som är både mer hållbar och användarvänlig. Här räknar vi med att en större andel av materialet är återvunnen och vi hoppas givetvis att vattentåligheten ökar.

En stor förhoppning som vi på Tekniksmart har är att Apple släpper en ny modell med inbyggd GPS-stöd. Det hade varit ännu bättre för de som vill kunna spåra sina husdjur på skogspromenader, exempelvis om hunden sliter sig. Eller för att hålla koll på katten när den strövar runt utomhus.

AirTag och Android

Det är inte sannolikt att nya AirTag får stöd för Android-telefoner. Om du vill använda dagens modell måste du ha en iPhone eller iPad.

Informationen om nya AirTag-modellen för 2025 kommer från Apple-kännaren och analytikern Mark Gurman i hans populära nyhetsbrev för Bloomberg.

Via AppleInsider och Bloomberg

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.