Apollo avbokade resor för 180 personer

Flygplan resa
Foto: Philip Myrtorp, Unsplash

Apollo avbokade resor för 180 personer – helt utan förvarning. Drabbade kan inte räkna med någon som helst ekonomisk ersättning. Här är allt du måste veta om Apollos panikavbokningar.

Vad har hänt?

Svenska resebyrån Apollo har meddelat ett 180-tal personer att deras resor har avbokats och därmed inte kommer att genomföras.

Anledningen till avbokningen var ett påstått, tekniskt fel på hemsidan som gjorde att vissa respor varför billiga.

Det är verkligen beklagligt, vi har haft ett tekniskt fel i vårt bokningssystem som lett till att det har varit för låga priser, orimligt låga priser.

Martina Krantz, pressansvarig Apollo.

Därför tog sig Apollo rätten att avboka alla resor som hade lågt pris. Drabbade har meddelats av resebyrån.

Vad står i meddelandet från Apollo?

I meddelandet som Apollo skickade ut till drabbade semesterfirade står att det uppstått ett tekniskt fel i bokningssystemet.

Det tekniska felet gjorde att priserna påstås ha varit för låga i förhållande till Apollos kontrakt med de berörda hotellen och jämfört med likvärdiga hotell.

Apollo skriver att den bokade resan därmed inte är giltig och att den avbokas mot att samtliga inbetalade pengar återbetalas.

Vilket tekniskt fel uppstod?

Apollo har inte avslöjat vad det påstådda, tekniska felet är. Det finns inga detaljer eller bevis som visar att det faktiskt har uppstått ett fel i bokningssystemet.

Trots det säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo, till Aftonbladet att ”man kan känna sig trygg med oss i framtiden”.

Vad händer om jag hunnit boka mer innan avbokningen?

Den som har bokat exempelvis annat boende, en anslutande resa eller dylikt får inte en enda krona av Apollo.

Martina Krantz pekar på resevillkoren och menar att det är kundens ansvar att ha återbetalningsbara eller ombokningsbara biljetter.

Apollo drar alltså inte bara in resorna för nära 200 personer, utan låter dem även stå med eventuella extra kostnader.

Läs mer om Apollos avbokade resor på Aftonbladet här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.