Användare kan ha olika musiktjänster på Apple HomePod med iOS 14

Apple HomePod

Apple uppdaterar mjukvaran i smarta högtalaren HomePod. Med nya versionen som kommer hösten 2020 kan du och din familja använda olika källor för musikspelning med HomePod.

Det betyder att du kan använda Spotify och din respektive Apple Music exempelvis. Precis som tidigare räcker det att använda rösten för att styra uppspelningen.

När din röst identifieras använder HomePod din förvalda musiktjänst, och när andra gör samma sak används deras specifika tjänster.

Ni slipper alltså specificera exakt vilken uppspelningskälla som ska gälla för varje person. Något som kanske känns som en mindre förbättring, men skillnaden är större än många tror.

apple homepod valj onskad musiktjanst ios14 2020
© @ttam110

Innan stödet fungerar i HomePod måste du 1) ha senaste versionen av mjukvaran till smarta högtalaren och 2) använda iOS 14 på din iPhone.

Det krävs också att uppspelningskällan har stöd, så det kan dröja innan just din streamingtjänst fungerar på det här sättet.

Om du använder beta-versionerna av iOS 14 och HomePod-mjukvaran så krävs även att du har fungerande beta-versioner av apparna till musiktjänsterna du vill prova. Annars blir det tvärstopp så klart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.