Animerade serien Velma kommer till HBO Max – här är första trailern

velma hbo max 2023

Animerade serien Velma är en spin-off från Scooby-doo och det här är inte en serie som är speciellt barnvänlig. Istället kan vi vänta oss blodvite på en nivå som vi aldrig har sett tidigare med vår favoritmysterielösare.

Serien släpps på HBO Max under 2023 och vi kommer att få se nästan alla karaktärer från Scooby-do – utom Scooby-doo själv eftersom Warner Bros inte vill se hunden i ett vuxenanpassat innehåll som serien Velma trots allt är.


VELMA is an adult animated comedy series telling the origin story of Velma Dinkley, the unsung and under appreciated brains of the Scooby-Doo Mystery Inc. gang. This original and humorous spin unmasks the complex and colorful past of one of America’s most beloved mystery solvers.

HBO Max på YouTube

Och redan med första trailern så kom den första kontroversen kring serien. Huvudkaraktären Velma och även Shaggy har fått en mörkare hudfärg än vad de har i de vanliga, tecknade serierna och filmerna. Det har fått många att ”gå i taket” på sociala medier. Vi hoppas att fokus istället hamnar på berättelsen och upplevelsen med serien snarare än enskilda personers hudfärg när serien släpps nästa år.

Trailer till Velma

Velma kommer ut som lesbisk

En annan ”kontrovers” som fått stor uppmärksamhet den senaste tiden är att Velma nu är officiellt lesbisk. Hennes sexuella läggning har länge diskuterats med hintar åt det hållet, men först nu har det officiellt bekräftats av både producenter och författare.

Webbsajten DN var först med att rapportera om nyheten och de skriver att filmbolagen hindrat författarna och producenter från att skildra Velmas sexuella läggning på vita duken. Fram tills nu.

I filmen ”Trick or treat Scooby-Doo” så är det dock övertydligt när Velma erkänner sin kärlek till den kvinnliga karaktären Coco Diablo.

Jag är tokkär, Daphne. Vad gör jag? Vad säger jag?

Velma i filmen Trick or treat Scooby-Doo

Det återstår att se om det här kommer att förvrängas till något negativt kring nya animerade serien om Velma och hennes vänner. Vi hoppas att internetanvändarna håller sig i skinnet och behåller sina negativa tankar om det hela för sig själva.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.