Android L nu till din Nexus 4 med inofficiell ROM

android-logo

Har du Nexus 4 och vill testa Android L redan idag?

Med en officiell portning av nya Android-versionen är det fullt möjligt – även om det inte är den färdiga koden som gäller.

Som vanligt är det stor försiktighet som gäller om man tänker våga sig på ett försök och inte minst då den här varianten bygger på Googles officiella kod för Nexus 5.

Det betyder att det kan finnas ännu fler buggar än i den ursprungliga koden och arbetet är fortfarande i sin absoluta början. Speciellt då Android L inte är färdig än.

Glädjande är dock att utvecklare nu arbetar för högtryck med att reda ut de buggar som finns och än sen första användbara Nexus 4-versionen släpptes tidigare i juli så har projektet varit superhett.

Enklaste stödet klart

Från och med Update 33 påstås ROM:en i fråga vara hyggligt stabil och stöder de vanligaste funktionerna som WiFi, 3G, kameran och ytterligare hårdvara. Man kan även lägga in Google Play Store och applikationer därifrån – vilket är en klart grundläggande start.

På frågan om jag rekommenderar att man testa Android L på ens Nexus 4 så är svaret helt klart nej. Det är en tidig förhandsversion av en tidig utvecklarversion som är långt ifrån färdig för lansering.

Istället tror jag på tålmodighet och regelbundna säkerhetskopieringar. Har du en Nexus 4 och tänker prova? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.