Android Excellence ger bästa rekommendationerna på Google Play Store

Android Logo 950 x 500

Google har släppt en ny sektion på Play Store kallad ”Android Excellence”. En plats där utvalda redaktörer kan ge sina bästa rekommendationer för dig som besökare att ta del av.

Eftersom applikationer och spel som väljs ut är kurerade får du garanterat hög kvalitet på varje nerladdning, fritt från skadlig kod och annat otyg som finns i mängder på Play Store idag.

Tidigare kallades sektionen för ”Editor’s Choice” och omdöpningen kommer bara kort efter att Apple gått ut med förändringar på gång till App Store. Förändringar som fokuserar mer på just kurerade app-listor. Och Google tänker inte sitta still och vänta på att Apple ska bli klar.

Android Excellence är inte bara ett nytt namn utan handlar om applikationer och spel placerade i samlingar med olika teman. Det handlar om att du ska kunna ladda ner fler applikationer för en större upplevelse, oavsett om de är för träning eller resor.

Google planerare att uppdatera sina kurerade listor varje kvartal vilket betyder att de utvalda applikationerna får stor exponering i Play Store. Nackdelen är att frekventa användare knappast får så många rekommendationer som de kanske önskat.

Apple i sin tur planerar att göra dagliga ändringar i sina listor. Huruvida det är bra eller dåligt återstår att se. Positivt är dock att båda företagen tänker skapa fler kurerade listor med bra applikationer. Det behövs, tveklöst.

Redan idag har Google ett antal kurerade listor att ta del av på Play Store. Exempelvis ”Get Motivated With These 5 Fitness Apps” och ”Get There Fast With These Great Runner Games”. Här är en lista över de idag tillgängliga listorna på Play Store.

Applikationer

Spel

Hittade du en lista, eller kanske bara en applikation eller spel, som passade just dig? Skriv en rad och berätta! Tipsa oss och våra besökare om din absolut favoriter från Play Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.