Android 7.0 & EMUI 5.0 till Huawei Honor 8 i februari 2017

Huawei Honor 8

Huawei Honor 8 får en uppdatering med Android 7.0 och EMUI 5.0 i februari 2017. Det meddelar den populära mobiltillverkaren som skickade ut nyheten till en mängd webbsajter och nyhetsbolag.

Tidigare i november fick ett antal beta-testare möjligheten att installera uppdateringen på sina telefoner men den breda massan får inte Android 7.0 förrän om några månader. Tyvärr är det inte version 7.1.1 som exempelvis Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, vilket är något av en besvikelse.

Det betyder att även om de allra flesta funktionerna i Nougat finns med så saknas de allra senaste säkerhets- och buggfixarna från Google. Förhoppningsvis kommer Huawei att uppdatera sina telefoner kort efter första uppdateringen och med det ta dem till Android 7.1.1.

Om Honor 8 är först ut med nya Android och EMUI 5.0 så lär utmärkta flaggskeppsmodellen Huawei P9 inte vara långt efter. En uppskattad telefon som idag använder Android 6.0 och EMUI 4.1.1, och som väntas få ett välkommet lyft tidigt nästa år samtidigt med Honor 8.

huawei p9

Bland nyheterna som kommer till både Honor 8 och P9 finner vi:

  • Stöd för att köra flera olika profiler parallellt och möjligheten att växla mellan dem helt sömlöst
  • Maskininlärning göra att EMUI 5.0 dynamiskt kan optimera processerna i telefonen genom att analysera telefonens användningsmönster och prioritera viktiga applikationer.
  • EMUI 5.0 har förbättrad kapacitet och flexibilitet kring säkerhet. Exempelvis kan användare låsa in specifika applikationer som är extra viktiga med funktionen ”App Lock”.
  • EMUI 5.0 har också bättre stöd för intelligent strömhantering. Nu med smartare urval av strömsparläge och bättre hanterar telefonens batterikonsumtion.

Om vi ska tro Huawei kan nya gränssnittet till Android göra att du når 90 procent av alla kärnfunktioner med två eller tre knapptryck. Långt ifrån vad EMUI 4.1.1 klarar idag, en version som kritiserats hårt för att tynga ner telefonerna och göra dem långsammare än de hade behövt vara.

Februari 2017 är alltså målet för uppdateringen med Android 7.0 och EMUI 5.0 för Huawei Honor 8. Vi hoppas att Huawei P9 får sin uppdateringen samtidigt, men tills tillverkaren bekräftar det kan vi bara gissa och hoppas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.