Android 5.0 ”Lollipop” till Samsung Galaxy S5 i december

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 kan börja få Android 5.0 ”Lollipop” redan i december.

En ny rapport pekar på att flaggskeppet kan vara aktuell för de första uppdateringarna redan innan årsskiftet – men räkna med att det dröjer betydligt längre än så om din telefon är operatörslåst.

Dessutom är det bara i ett fåtal marknader som Android 5.0 blir aktuell i december då de allra flesta inte vänta så sina uppdateringar förrän under början på 2015.

Konkurrenterna är snabba

Om uppgifterna stämmer är det ändå relativt snabbt som Samsung går ut med sina första uppdateringar och det är såklart glädjande för alla användare. Även HTC, Motorola och Sony har gått ut med att de tänker vara snabba med Android 5.0 – så det gäller att visa sina kunder att man är snabbast på marknaden.

Den sydkoreanska tillverkaren har sen tidigare visat upp bildmaterial där man tydligt ser Lollipop på såväl Galaxy S5 som Galaxy Note 4. Det finns alltså körbar mjukvara som åtminstone testas internt hos tillverkaren, vilket givetvis inte är oväntat.

Läs mer om Android 5.0 ”Lollipop” på den officiella webbsajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.