Android 5.0.2 finns nu till Nexus 7 4G


asus-nexus-7-2013

Android 5.0.2 finns nu att installera på surfplattan Nexus 7 med 3G/4G-stöd.

Sen tidigare har senaste Android-versionen funnits till den vanliga varianten som bara kör WiFi, men nu har vi alltså äntligen fått samma till den något dyrare plattan med plats för SIM-kort.

Nämnvärt är att det här inte är OTA-versionen utan så kallade ”factory images” som helt nollställer surfplattan efter installation. Det krävs alltså lite mer arbete av användaren och jag rekommenderar alla som inte är vågade entusiaster att vänta på OTA som är enklare.

Få nyheter och buggfixar

Då det rör sig om en mindre versionsändring så kan man endast förvänta sig mindre buggfixar i Android 5.0.2. Dessa är dock högst välkomna då de polerar sådant som fått kritik i Android 5.0 och 5.0.1, så man ska inte underskatta ens de minsta nyheterna.


Den som vågar och inte bryr sig om att ställa in sin Nexus 7 på nytt kan ladda ned alla behövliga filer via den officiella webbsajten. Glöm bara inte att läsa på ordentligt hur man installerar Android 5.0.2.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.