Android 14 är släppt till Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23

Samsungs Android 14-baserade One UI 6-uppdatering är nu tillgänglig för Galaxy S23-användare i Europa. Det säger användare som har fått notiser om att den nya versionen är redo att installeras på deras telefoner.

På Twitter och Reddit rapporterar användarna att uppdateringen rullar ut i länder som Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Polen, Spanien och Portugal. Storleken på nedladdningen är hela 3 GB om du uppdaterar från One UI 5.1. För användare av beta-versionen av One UI 6 är den däremot betydligt mindre.

Även om uppdateringen för närvarande verkar vara begränsad till S23-användare på den europeiska marknaden, antyder Samsungs tidigare strategi att en stabil lansering i USA inte kommer att dröja länge. Förra året började företagets Android 13-baserade One UI 5-uppdatering rullas ut för europeiska Galaxy S22-ägare runt den 24 oktober, följt av en lansering i USA ungefär en vecka senare.

Sju stora nyheter med Android 14

One UI 6 har varit i betaversion i ungefär två och en halv månad, och Android Police ger en bra sammanfattning av de största förändringarna som kan förväntas med uppdateringen.

Detta inkluderar uppdaterade kamera- och väderappar, widgetar, en omdesignad snabbinställningsmeny och förbättrade emoji-designer. Här är de sju stora nyheterna som Android Police lyfter fram i Android 14:

  1. Förbättrad design på emojis
  2. Omarbetad väder-app från Samsung
  3. Förbättrade snabbinställningar
  4. Snabbare åtkomst till snabbinställningarna
  5. Förbättrad kamera-app
  6. Kamera-widget
  7. Bättre skärmdelning med Chromecast

Om du vill veta mer kan du läsa en fullständig lista över förändringarna.

Android 14 till Sverige

Den stora frågan för många i Sverige är givetvis när uppdateringen kommer hit. Och svaret på den frågan är: snart!

Eftersom lanseringen har skett i länder som Tyskland så är det bara ett stenkast från att nå Sverige. Inte bara för att våra länder ligger mycket nära geografiskt sett, utan för att Tyskland ofta får uppdateringar bara kort innan Sverige gör det.

Du får en notis i mobilen när uppdateringen är tillgänglig och redo att installeras.

Ladda ner Android 14

För att uppdatera din Galaxy S23 till Android 14 behöver du göra följande:

  1. Öppna inställningarna för Android
  2. Gå till sektionen för mjukvaruuppdateringar
  3. Acceptera uppdateringen och följ instruktionerna

Tänk på att uppdateringen är ungefär 3 GB och du bör använda WiFi när du laddar ner filen. För själva installationen så kan det ta en bra stund innan hela processen är klar. Räkna med att avsätta ungefär 30 minuter till att inte kunna använda telefonen, men det tar normalt betydligt kortare tid än så.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.