Ändra FOV i Mass Effect Legendary Edition – enkelt knep

Allt du behöver är rätt modd

mass effect legendary edition 2021

Tycker du att bildvinkeln i Mass Effect Legendary Edition är för snäv? Ingen fara, det finns ett enkelt knep för att ändra spelets FOV – även om det inte finns i inställningarna.

Vad du behöver göra är att ersätta filen Coalesced.bin som används av Mass Effect 1, 2 och 3. Notera att filen kan kan ha tillägget ”_INT” eller annat beroende på vilket språk du använder.

Lästips: Datorkraven: Det här krävs för att spela Mass Effect Legendary Edition (PC)

Med en modifierad variant av Coalesced.bin så kan du byta FOV mellan 80, 90 och 100. Varje ny FOV kräver att du använder rätt version av filen, så det går inte att byta enkelt i inställningarna.

Aktivera FOV-inställningen med F10

mass effect legendary edition folder fov modd

För att aktivera eller avaktivera FOV-inställningen kan du dock trycka på F10 när du är inne i spelet. Så åtminstone den biten är inte speciellt knepig.

Filen du ska ersätta hittar du i mappen BioGame\CookedPCConsole.

Glöm inte att du alltid ska säkerhetskopiera filer som modifieras eller byts ut. Då kan du alltid återställa funktionaliteten om något skulle gå fel. Du kan även verifiera integriteten på dina filer via Steam eller Origin.

För att byta FOV laddar du ner en modifierad inställning via Nexus Mods. Välj rätt FOV till Mass Effect 1, 2 eller 3 – packa upp filen och kopiera bin-filen till rätt mapp. Tänk på att säkerhetskopiera filer INNAN du skriver över dem!

Problem med zoomen när du kör Makon

Något du måste känna till innan du ersätter Coalesced.bin med den modifierade versionen är att det andra zoomsteget till kanonen på din Mako INTE fungerar när modden är aktiv.

Lästips: Mass Effect: Legendary Edition – släpps 2021 med förbättrad grafik

Det är inte något större problem, åtminstone på de vanliga svårighetsgraderna. Om du kör på de svårare som kräver lite mer finess och avståndsberäkning så kanske FOV-modden inte är önskvärd.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.