Analytiker: Försäljningen av Macbook ökar med 45% under Q2 2021

apple macbook logo unsplash sickhews

En känd analytiker påstår att försäljningen av datorer i Macbook-serien kommer att öka med 45 procent under årets andra hälft.

  • Säljer mer när andra tillverkare har bristande komponenttillgång
  • Ny Macbook Air kan släppas under 2022
  • Fler datorer med mini-LED

Läs mer: Uppgift: Apple utvecklar skärm med inbyggd eGPU

Andra tillverkare måste minska sin försäljning

Analytikern Ming-Chi Kuo menar att försäljningen av Macbook-serien kan öka kraftigt tack vare den bristande tillgången på komponenter.

När andra tillverkare tvingas minska sin försäljningen på grund av bristande tillgång så kan Apple öka sin försäljning för att fylla tomrummet som bildas.

Ming-Chi Kuo säger att ökningen kan vara mellan 40 och 45 procent jämfört med samma period förra året.

Läs mer: Bugg i iOS 14.7 ställer till det för Watch-användare

Ny Macbook Air under 2022

Förutom ökad försäljning så menar Ming-Chi Kuo att Apple förbereder en ny Macbook Air för lansering under 2022.

Modellen ska använda mini-LED och släppas någon gång under mitten på året. Tidigare har Kuo sagt att lanseringen skulle ske i början på året, men det verkar ha ändrats.

Apple beräknas sälja runt 22 miljoner bärbara datorer under 2022. Förutsatt att komponentbristen inte är lika tuff som den är idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.