Amazon vill revolutionera digital media med nya produkter

amazon-kindle-paperwhite2-nexus7


Amazon bjuder in till nya produktvisningar

Jag är väldigt glad för min Kindle Paperwhite 2 då den är ett utmärkt alternativ till att släpa med dig de hundratals böcker jag har i bokhyllan (flertalet sönderrivna tack vare vår underbara dotter på två år). Fler än tusen böcker får plats i min e-boksläsare och trots att jag är låst till Amazon så gör det mig inget – det finns ett utmärkt utbud och jag behöver inte låna böcker från något bibliotek. Kindle är en förträfflig serie med e-boksläsare och surfplattor – och nu kommer något nytt och revolutionerande som är större än Kindle. Åtminstone om man ska tro Amazon.

Enligt en utskickad inbjudan så anordnar Amazon en tillställning där en ny V1-produkt ska visas upp. Den här produkten ska göra att Amazon kan skicka ut digital media på ett sätt som ska röra om på marknaden helt, något som givetvis återstår att se innan man kan tro på det. Detta är inte första gången som en tillverkare påstår sig ha något helt nyskapande och fantastiskt, men som sedan inte alls kunde leva upp till förväntningarna.

Kindle är en enorm tillgång för Amazon och en riktigt trevlig produktserie som fått mycket positiv kritik genom åren. Att man nu påstår sig ha något större och bättre gör att jag blir riktigt intresserad, för det här kan bli riktigt bra om de gör rätt. Marknaden är stentuff för surfplattor idag medan e-boksläsarna inte har samma konkurrens. Sony är störst här i Sverige medan Amazon inte fått något fotfäste med Paperwhite-serien (man kan köpa via Webhallen bland annat). Få se om det blir ändring på detta under 2014.