Amazon Renewed i Sverige – köp begagnad elektronik billigare

Refurbished iPhone
Foto: Manuel Iallonardi, Unsplash

Amazon har börjat sälja begagnade prylar på sin webbsajt. Tjänsten heter Amazon Renewed och garanterar att alla saker som säljs är kontrollerade samt väl fungerande.

Du får ett års garanti från Amazon samt 30 dagars öppet köp. Enligt europeisk lagstiftning så har du samma tre-åriga reklamationsrätt även på begagnade prylar.

Allt du köper är inte bara granskat av anställda som är utbildade för att kunna utföra ett bra jobb med restaurering, prylarna är även rengjorda.

Amazon Renewed hittar du här.

Prylarna som säljs på Amazon Renewed

Amazon lyfter fram mobiltelefoner, surfplattor och smartklockor på sin webbsajt. Men pryltyperna är mycket fler än så på Renewed.

En snabb granskning visar att det även finns datortillbehör, hörlurar, sportklockor, kamera-objektiv och mycket mer.

Vi hittade även projektorer, mobilhögtalare, dockningsstationer och minidatorer.

I skrivande stund så är utbudet skralt och många saker är rejält gamla. Totalt finns 151 saker att köpa via Amazon Renewed när vi granskar sidan idag.

Så klassas skicket på prylarna

Priset på den pryl du vill köpa bestäms utifrån en rad olika parametrar. Bland annat skicket som bedöms utifrån tre kategorier:

  • Utmärkt
  • Bra
  • Acceptabelt

Om du köper en pryl som är märkt som ”Utmärkt” så får du betala ett högre pris då den är helt fri från yttre skador.

Klassningen ”Bra” betyder att prylen kan ha mindre repor, men ingen större åverkan som påverkar funktionaliteten.

Och slutligen har vi ”Acceptabelt” där prylen kan ha tydliga, synliga repor som är märkbara på upp till 30 centimeters håll.

FAQ

Vad är Amazon Renewed?

En tjänst från Amazon som erbjuder begagnade prylar till en lägre kostnad än nya.

Är det säkert att handla från Amazon Renewed?

Amazon säger att allt som säljs via tjänsten Renewed är kontrollerat av experter som bekräftar att prylarna fungerar som de ska.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.