Amazon Prime Video som app till macOS – ladda ner här

Strömma filmer och serier med rumsligt ljud direkt till din Mac

amazon prime video macos 1 2021

Nu kan du ladda ner en officiell app för Amazon Prime Video direkt till din Mac-dator. Appen gör det enkelt och praktiskt att strömma filmer och serier direkt från Prime Video till din dator.

Appen är helt kostnadsfri att ladda ner och installera på din Mac. Däremot krävs att du har en prenumeration på Amazon Prime Video för att faktiskt kunna logga in och titta på allt som finns där.


Läs mer: Amazon Prime i Sverige – 59 kr / månad

Du får exakt samma funktionalitet i Mac-appen som till iPhone, iPad och Apple TV. Anledningen är att Amazon använder plattformen Catalyst som grund i samtliga appar – de delar helt enkelt kodbasen över samtliga appar men har små förändringar som gör att visningen är optimerad för respektive enhet.

amazon prime video macos 2 2021

Bland funktionerna som Amazon Prime Video-appen erbjuder hittar vi stöd för nedladdning och visning av filmer samt serier i offline-läge, stöd för spatial audio (rumsligt ljud), möjligheten att hyra filmer samt skapa flera olika profiler för alla användare.

Om du startar prenumerationen via appen eller hyr en film via Amazon Prime Video-appen så betalar du en del av kostnaden till Apple. Om du inte vill ge Apple dina pengar så kan du starta din prenumeration eller hyrperiod direkt via Prime Video-sajten istället.

Det här måste du ha för att använda Amazon Prime Video-appen:

  • En dator med macOS Big Sur eller Monterey
  • En prenumeration på Amazon Prime Video

Läs mer: Netflix blir dyrare – höjer priserna rejält (oktober 2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.