Alla nya iOS-appar måste ha stöd för iPhone X – kravet gäller från juli 2018

apple-iphone-x-front

Snart måste alla nya appar till iOS ha fullt stöd för iPhone X. Från och med juli månad tvingas utvecklarna använda iOS 11 SDK och implementera stöd för Super Retina-skärmen som används med iPhone X.

  • Många stora nyheter med iOS 11 SDK
  • Utan stöd för iOS 11 SDK och Super Retina stoppas nya appar och uppdateringar
  • Apple vill tvinga utvecklare att ge stöd för iPhone X så de kan lyfta egna försäljningen
  • iOS 12 kommer att presenteras under WWDC 2018 i juni

Apple använder flera tunga anledningar till varför utvecklarna måste använda iOS 11 SDK framöver. Bland annat lyfter de fram nya API:er för kameran, integration med Apple Music, stöd för drag-och-släpp med iPad och optimeringar kring både Core ML och ARKit.

iOS 11 SDK och Super Retina-stödet är ett krav. Därför kommer alla uppdateringar och nya appar som inte möter dessa att nekas godkännande.

Det är sannolikt att Apple tänker lansera nya iPhone X-modeller senare under året. Samtidigt vill företaget lyfta försäljningen av den befintliga flaggskeppsmodellen. Därför är det högst logiskt att de vill tvinga utvecklarna att se över sin kod för att lyfta sina egna produkter.

Samtidigt kommer vi att få se nästa stora uppdatering till iOS under WWDC 2018. Konferensen går av stapeln under juni månad och blir visningstillfället för iOS 12. Ett operativsystem som väntas komma till iPhone 6, iPhone 6 Plus och nyare modeller i iPhone-serien.

Kantlösa skärmar med bara en liten ”notch” längst upp blir allt mer populärt även inom Android-världen. Visserligen med en del kritik från användarna, men det ser ut att vara vägen framåt för många tillverkare. Vad tycker du om kantlöst design likt den i iPhone X? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.