AirPods 2 och AirPower tillverkas – släpps under våren 2019

Apple AirPods

Glada nyheter om du väntar på AirPods 2 och laddningsplattan AirPower. Enligt läckta uppgifter ska båda produkterna vara under tillverkning just nu, och de kan släppas redan under våren 2019.

 • Släpps under WWDC 2019 under juni månad
 • AirPods 2 kan få bättre ljudkvalitet och Bluetooth 5.0
 • AirPower kantas av problem och kontroverser
 • Senaste nytt om iPad Mini 5

Apple AirPods 2 är hett efterlängtade och väntas bli en stor uppgradering från befintliga AirPods-modellen. Bland annat med förbättrad ljudkvalitet och inbyggd pulsmätare via örat. Och dessvärre en ordentlig prishöjning.

Detta om vi ska tro det kinesiska företaget Inventec som tillverkar befintliga AirPods-modellen åt Apple. Tack vare finansiella uppgifter som webbsajten UDN tagit del av har vi fått bättre insyn kring de kommande produkterna.

Vilka förbättringar har AirPods 2 över AirPods?

 • Bättre ljudkvalitet
 • Bluetooth 5.0
 • Inbyggd pulsmätare för örat

Tills vi faktiskt har AirPods 2 att testa så kan vi bara spekulera kring de uppgifter som finns idag. Att ljudkvaliteten ökar är det nog ingen som betvivlar, men exakt hur ser den kvalitetsökningen ut? I skrivande stund pratas det endast om förbättrad bas med snabbare respons.

Andra förbättringar är en pulsmätare och bättre vädertålighet, vilket garanterat kommer att uppskattas av alla som tränar aktivt. En annan förbättring är stöd för Bluetooth 5.0 vilket minskar strömförbrukningen och ökar räckvidden.

Tack vare Bluetooth 5.0 så kommer batteritiden att öka något. Exakt hur mycket återstår att se, men källor inom tillverkningsindustrin menar att batteristorleken är identisk med AirPod; räkna inte med större förbättringar.

Och slutligen kan vi nämna att ”Hey Siri”-kompatibilitet äntligen kommer till hörlurarna – och att AirPods 2 ska gå att köpa i svart.

apple laddningsplatta airpods iphone

Vad är AirPower och varför ska jag ha en?

 • Laddar dina mobila Apple-prylar
 • Flera problem under utvecklingen
 • Hett efterlängtad av många

Apple AirPower är en trådlös laddningsplatta som det ryktats om i flera månader nu. Trots att den inte blivit officiell än så kantas produkten av kontroverser och rykten från olika håll.

Vad vi känner idag är att AirPower är en bred platta som kan ladda din iPhone, Watch och AirPods – samtidigt. Bara lägg produkterna på plattan och börja ladda. Enklare än så kan det inte vara.

Vad som däremot inte är enkelt är att utveckla och lansera AirPower. Den ska tillverkas i detta nu av kinesiska Pegatron.

De senaste uppgifterna om AirPower är att produkten blir tjockare än tidigare rapporterat. Detta på grund av tre lager spolar som kombinerats i en 8-7-7-uppsättning. Men det är också allt vi känner till.

När släpps AirPod 2 och AirPower?

 • 3 till 7 juni
 • Presenteras under WWDC 2019

Det är inte känt exakt när en lansering kommer att ske. Vi vet dock att nästa stora Apple-evenemang sker i början på juni månad, så runt då vore rimligt att anta.

Exakta priser finns inte idag. Däremot vet vi att AirPod 2 sannolikt blir närmare 400 kronor dyrare än originalet. Räkna alltså med ett pris runt 2 000 kronor vid lanseringen.

Vad AirPower kommer att kosta vågar vi inte sia om. Vad tror du att laddningsplattan kostar? Skriv en kommentar och berätta om dina tankar!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.