Adobe Photoshop får stöd för 3D-skrivare

adobe photoshop cc

Adobe har släppt en uppdatering till Photoshop som ger den populära mjukvaran stöd för 3D-utskrifter. De format som kan användas i skrivande stund är STL-, OBJ-, 3DS-, Collada- samt KMZ och de kan användas mot en MakerBot-skrivare.

Den som prenumererar på Creative Cloud får uppdateringen helt gratis medan de som inte är det måste betala 50 dollar för den nya mjukvaran.

3D-skrivare blir allt billigare och intresset har stadigt ökat på marknaden, inte minst efter att Microsoft implementerat stöd direkt i Windows. Än finns ingen riktigt billig modell att köpa för vanliga konsumenter, men med som så mycket annat så lär vi få se billigare teknik med tiden.

Läs mer om uppdateringen hos BusinessWire.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.