Adobe ökar priset på Creative Cloud Photography

adobe logo 2019

Adobe Lightroom och Photoshop ser ut att bli markant dyrare i framtiden. Enligt besökare på Adobe.com har priserna i vissa fall fördubblats på vissa marknader.

Om du någon gång har sysslat med redigering av fotografier eller annan bildbearbetning, då har du garanterat stött på Lightroom och Photoshop. Två program som ingår i populära programsviten Creative Cloud Photography från Adobe.

Hittills har Creative Cloud Photography varit den billigaste prenumerationsnivån från Adobe. För 120 kronor kunde du få följande uppsättning:

  • Adobe Lightroom CC
  • Adobe Lightroom Classic CC
  • Adpbe Photoshop CC
  • 20 GB molnlagring

Och vi vågar säga att 120 kronor i månaden var en riktigt hygglig prisättning. Om man kan leva med en prenumeration vill säga, något alla inte uppskattar så klart.

Adobe fördubblar priset på Creative Cloud Photography

Nyligen upptäckte flera besökare på Adobes webbsajt att prislappen fördubblats. Från 10 USD till 20 USD.

En prisändring som inte reflekterats på Adobes alla marknader i skrivande stund. I Sverige är priset fortfarande normala 120 kronor per månad.

Enda skillnaden mot tidigare är att molnlagring ökat markant. Från 20 GB till 1 000 GB. Nya uppsättningen ser alltså ut som följande:

  • Adobe Lightroom CC
  • Adobe Lightroom Classic CC
  • Adpbe Photoshop CC
  • 1 TB molnlagring

Någon vidare förklaring till prisökningen har Adobe inte gått ut med just nu.

Adobe bekräftar att de testar olika prissättningar

Webbsajten The Verge kontaktade Adobe och frågade om prishöjningen på Creative Cloud Photography.

En talesperson svarade att företaget då och då gör olika tester på Adobe.com. Tester som omfattar en mängd olika saker, bland annat prenumerationer, och som inte nödvändigtvis syns för alla besökare på sajten.

Talespersonen bekräftar också att Adobe just nu kör en rad tester på sajten. Dock utan att gå in närmare på exakt vad de testar.

Vem gäller prishöjnigen för idag?

Just idag gäller prishöjningen för ett litet antal, utvalda marknader för Adobe.com.

Dessutom bara för de som köper en ny prenumeration som löper månads eller årsvis. Om man redan har en prenumeration gäller befintligt pris tills denna löper ut.

Som ovan nämnt har prishöjningen inte nått Sverige i skrivande stund.

Om du planerar att köpa Creative Cloud Photography kan det vara en god idé att göra det väldigt snart. Även om Adobe kallar det ett test så ser vi en stor sannolikhet att priset ökar framöver.

Har Adobe höjt priserna på Creative Cloud Photography förr?

Adobe gjorde en prisjustering den 16 april 2018 på utvalda prenumerationer.

Dock inte Creative Cloud Photography.

Den som skaffade en prenumeration av typen ”Fristående program” eller ”Alla program” efter den 16 april 2018 betalade upp till 15 procent mer än före det datumet.

Om Creative Cloud Photography får en prishöjning från 10 USD till 20 USD betyder det en mycket krafigare ökning så klart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.