Adaptive Audio till AirPods Pro-serien (hösten 2023)

Adaptive Audio AirPods Pro Apple

Om du använder hörlurarna AirPods Pro eller AirPods Pro 2 så har du en stor nyhet att se fram emot under hösten 2023. Apple har presentera den kommande funktionen ”Adaptive Audio” som förbättrar hur brusreducering och transparensläget fungerar tillsammans.

Adaptive Audio arbetar på ett smartare sätt för att ”blockera ljud som du inte vill höra och släppa in ljud som du vill ta del av”. Se det som en hybridlösning som använder brusreducering och transparensläget samtidigt.

Dina AirPods Pro-lurar kommer att hindrar vanlig trafik och ljud från byggarbetsplatser, men släpper igenom samtal och tutande bilar som är i din absoluta närhet. Bara för att nämna några enkla exempel.

Adaptive Audio balanserar ljudet åt dig

Inkluderat i Adaptive Audio finns flera nivåer av justeringar som balanserar ljudet åt dig helt automatiskt.

Bland annat förstår hörlurarna när du pratar och därför vill ha en konversation med någon. Då förstärks tal som pågår runt dig samtidigt som andra ljud dämpas. Det finns även smart nivåinställning på ljudnivån som använder maskininlärning för att kontinuerligt ändra volymen utifrån omgivningsljuden.

Det som gör Adaptive Audio så bra är att du hela tiden har koll på din omgivning när du behöver det. Exempelvis kommer du att höra annonseringar på tågperongen, i bussen och när du åker tunnelbanan, men du slipper det bullriga ljudet från trafiken.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.