Facebook har stängt av funktioner i Messenger och Instagram

Facebook

Facebook har tvingats göra en temporär avstängning av funktioner i Messenger och Instagram. Det gäller bara europeiska användare och funktionerna aktiveras snart igen.

Europeiska användare av populära apparna Messenger och Instagram har den senaste tiden mötts av ett nytt och oväntat meddelande.

Vissa funktioner är inte tillgängliga. Det är för att följa de nya reglerna för meddelandetjänster i Europa. Vi arbetar på att återställa dem.

Anledningen till att du får meddelandet är att Facebook arbetar på att göra sina tjänster kompatibla med reglerna för ePrivacy Directive.

Vad det betyder är att Facebook måste reglera sina tjänster samt den data som skickas inom EU. Om de inte följer reglerna enligt ePrivacy Directive riskerar företaget böter i miljardklassen.

Facebook har inte avslöjat exakt vilja funktioner som är borttagna.

Enligt webbsajten The Verge rör dig sig bland annat om klistermärken i Instagram samt omröstningar i Messenger. Det kan ha tagits bort fler, men det återstår att se.

I ett uttalande till The Verge säger en talesperson för Facebook att de borttagna funktionerna återställs inom kort.

Lästips: Facebook Gaming: Strömma mobilspel med vår nya molntjänst

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.