Microsoft uppdaterar Surface-serien med buggfixar för Meltdown och Spectre

microsoft-surface-pro-lte-for-business

Efter den senaste kritiken mot Intel för superbuggarna Meltdown och Spectre i företagets processorer har flera företaget snabbt släppt buggfixar för sina produkter. En av dessa är Microsoft.

Det handlar egentligen inte om buggfixar som Microsoft själva har gjort, utan de har bara packat om Intel-fixar för att passa sina egna syften. Och idag kan du med en Surface Pro, Surface Book, Surface Studio och Surface Laptop säkra din dator via Windows Update.

För att uppdateringen ska synas måste din Surface-dator använda Windows 10 Creators Update (15063) eller Windows 10 Fall Creators Update (16299). Buggfixen installeras automatiskt via Windows Update eller manuellt från Microsoft Download Center.

Här är alla datorer som berörs av uppdateringen från Microsoft:

  • Surface Pro 3
  • Surface Pro 4
  • Surface Book
  • Surface Studio
  • Surface Pro Model 1796
  • Surface Laptop
  • Surface Pro with LTE Advanced
  • Surface Book 2

Notera att Surface Hub inte finns med i listan. Microsoft säger att de inte tror att någon uppdatering behövs till Surface Hub då den redan är skyddad. Om detta skulle ändras i framtiden kommer Microsoft dock att släppa uppdateringar även till denna.

Enligt det Redmond-baserade företaget finns inga uppgifter om att någon försökt hacka eller komma åt känslig information från Surface-användare med hjälp av Meltdown- och Spectre-buggarna.

Om du har en Surface-dator från Microsoft rekommenderas du omedelbart gå till Windows Update och installera alla uppdateringar som finns där.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.