8 utmärkta appar till Pebble – här är favoriterna

Pebble är en fantastisk smartwatch som erbjuder stora möjligheter för alla som önskat ett smart armbandsur på handleden.

Förutom att läsa sms, se inkommande samtal och kolla klockan så finns mängder av applikationer som ytterligare ökar funktionaliteten – och de allra flesta är helt gratis.

Här är en lista på våra åtta favoriter – kom ihåg att vissa behöver kompanjonappar via Google Play Store eller App Store.

Evernote

evernote-pebble

Den som använder Evernote kommer att uppskatta den officiella appen till Pebble. Här kan man se anteckningar, kryssa av listor och ta emot påminnelser som synkroniserats mot ens konto. Fungerar utmärkt utan att krångla och även om den lilla skärmen visserligen begränsar användandet så är det ett perfekt komplement till telefonappen eller vanliga datorklienten.

Glance

glance-pebbleglance-pebble-2

Vill man kunna svara på SMS, se vädret direkt på ens Pebble eller kanske hålla koll på tåg/buss-tabellerna? Glance gör allt detta genom att lägga sig ovanpå det vanliga gränssnittet och erbjuder betydligt fler möjligheter än vad grunddesignen gör. Visar även armbandsurets och den anslutna telefonens batteritider för den som gärna vill se det på ett smidigt sätt.

Nav Me

navme-pebble

Använder man Google Maps för som navigator kan Nav Me vara ett bra komplement. Med Nav Me får man instruktioner direkt till Pebble och behöver således inte ha telefonen framme när man exempelvis vandrar eller på annat sätt tar sig fram. Kostar några kronor efter en testperiod men är helt klart värd att titta närmare på om man ofta använder Google Maps.

PebbGPS

pebbgps-pebble

Vill man ha ett gratisalternativ till Nav Me finns alltid PebbGPS att titta närmare på. Behöver kanske inte närmare instruktioner än så – här får man GPS-anvisningar direkt till Pebble och det fungerar precis som det ska. Inga konstigheter alltså.

Pebblets

pebblets-pebble

Pebblets ger en mängd småfunktioner direkt i din smartwatch. Direkt i appen finns kalender, kalkylator, stoppur, väder- och aktiekoll samt rss-läsare. Visserligen får man bättre funktionalitet i telefonen, men här har man grunderna direkt på handleden. Speciellt vädret är riktigt bra gjort och man kan snabbt se de närmaste dagarnas väder.

Music Boss

music-boss-pebble

Pebble har visserligen redan inbyggd musikapp, men med Music Boss får man större möjligheter att kontrollera musiken. Istället för att bara styra ljudvolym och hoppa fram/tillbaka mellan låtarna så kan denna app även hantera EQ, byta spellistor och mycket mer. Inget krångel – gränssnittet är lätt att använda och allt fungerar perfekt så länge musikapparna i telefonen stöds.

Foursquare

foursquare-pebble

Precis som med Evernote så kan det vara praktiskt med Foursquare direkt på handleden – åtminstone om man använder tjänsten mycket. Inte bara sparar man på telefonens batteri, det går dessutom mycket snabbare att checka in där man är utan att behöva ta upp telefonen, starta appen och klicka på rätt alternativ. Med Foursquare till Pebble gör man det direkt i armbandsuret.

Twebble

twebble-pebble

Den som vill ha en (nåja) kompetent Twitter-klient att använda på sin Pebble bör titta närmare på Twebble. Den ersätter garanterat in din traditionella klient i telefonen, men vill man hålla koll på mentions och liknande så kan det vara en god idé att titta närmare på Twebble.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.