Inbox får smart sökfunktion — Google arbetar med ny lösning för Android-appen

inbox smart search

Google fortsätter att utveckla mobila e-postklienten Inbox för Android och iOS. De senaste uppgifterna pekar på en helt omdesignad sökfunktion med kommande uppdateringar.


Även om Inbox har visat sig riktigt duktig på att sortera inkommande e-postmeddelanden efter innehåll så finns en del att önska kring sökfunktionen.

Idag har Inbox en enkel sökruta med standardfunktionalitet som går att hitta i de flesta e-postklienter. Något som kan komma att ändras då Google ser ut att utveckla en smart, virtuell assistent som ska hjälpa till med sökningarna.

Assistenten ska använda sig av både visuella element i meddelanden såväl som underkategorier från de befintliga huvudkategorierna — socialt, kampanjer, uppdateringar och forum.


Lästips: Microsoft belönar de som använder webbläsaren EdgeSmart implementationer från Google & Microsoft

Både Google och Microsoft arbetar med smarta implementationer kring andra applikationer och tjänster. Med Outlook får man exempelvis integration med Facebook, Wunderlist och Evernote för delade information med dessa.

Inbox har inte samma möjligheter men erbjuder andra lösningar för smartare sortering och presentation av e-postmeddelanden. Tyvärr också en del begränsningar — som att Inbox inte fungerar med företagskonton som inte godkänts för klienten — vilket är en stor nackdel för många.

Om en smart virtuell assistent kan lösa de sökproblem som en del kanske har återstår att se. Vi gissar att det inte kommer några omvälvande förbättringar som gemene man har nytta av. Kanske den sista procenten bryr sig, men de allra flesta kommer inte att göra det (tror vi).

Vad tror du?