75+ buggfixar med Audacity 2.3.3

audacity v2 2019

Om du använder Audacity så ska du uppdatera med version 2.3.3 som nyligen släppts. Den nya versionen innehåller nämligen mängder av buggfixar och förbättringar – och tar bort en del onödiga funktioner. Här kan du läsa mer om alla förbättringar i version 2.3.3.

Audacity är ett professionellt gratisverktyg för redigering av ljudfiler. Med Audacity 2.3.3 introduceras en mängd förbättringar och det är den senaste, stabila versionen idag. Nämnvärt är att det främst handlar om buggfixar och optimeringar då inga nya funktioner är tillförda.

75+ buggfixar med Audacity 2.3.3

Bland de 75+ optimeringar och buggfixar som följer med Audacity 2.3.3 så är följande extra nämnvärda:

  • Kvalitetsinställningen fungerar nu för AAC/M4A-exportering
  • Exportering är nu baserad på ”vad du hör är vad du får”
  • Inledande mellanslag tolkas nu som tystnad vid expoert

Utöver det så har Audacity 2.3.3 mycket snabbare användning av Repair, Paulstretch och Reverb på Linux-system. Med tidigare versioner så har ”time shift” på flera samtidiga ljudspår resulterat i krascher, men med nya versionen klarar applikationen det hur bra som helst utan krascher.

Även problemet med oönskat brus med funktionen Punch & Roll är löst. Ett problem som har plågat vissa användare bra länge nu.

Förutom att tillföra buggfixar och optimeringar så försvinner en mängd funktioner med Audacity 2.3.3. Bland annat följande som ersatts av nya, bättre alternativ:

  • Normalisering vid inläsning
  • Röstborttagningseffekt
  • Nyquist-workbench
  • On-demand-laddning av vissa filformat (exempelvis .wav och .aiff)

Vidare har funktionen ”Equalization effect” delats i två olika effekter: Filter Curve och Graphical EQ.

Här laddar du ner Audacity 2.3.3

Tänk på att Audacity för Linux inte är ett fungerande program från start. Du laddar ner källkoden och måste själv kompilera den för ditt system. Alternativt kan du installera inofficiella installationer för exempelvis Ubuntu och Linux Mint här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.