4 smarta nyheter i IOS 7


apple-ios7-iphone

Med IOS 7 har Apple lagt in flera smarta nyheter som ska göra det enklare, snabbare och roligare att använda din Iphone, Ipad eller Ipod. En del av dessa kommer du att märka direkt medan andra är lite mer undangömda och kanske inte kommer till sin rätt innan du snubblar över dem någon dag.

Här är fyra smarta nyheter som Apple erbjuder i IOS 7:

Snabbare sök

För att hitta sökrutan så att du kan söka i IOS 7 är allt som behövs ett finger mitt på skärmen och att du sedan drar denna neråt. Sökfältet visar sig och du kan söka som vanligt. Betydligt mer praktiskt än när detta fält istället fanns till vänster på hemskärmen, eller hur?

Bättre notiscenter

Notiscentret har förbättrats med en luftigare design som ger ett trevligare intryck än tidigare. Här finns alla meddelanden som dina olika applikationer vill ge dig, så ta en titt då och då för att se vad som är nytt. Du hittar även din kalender här, vilket ger en snabb inblick i framtiden om du så önskar.

Aktiva applikationer

När du startar flera applikationer efter varandra så stängs de inte bara för att du går till en anna app. Istället ligger de vilande i bakgrunden och väntar på att du ska visa dem igen. För att kolla vilka som kör i bakgrunden trycker du på Hem-knappen två gånger. Nu syns alla appar som ikoner och skärmavbilder.

Kontrollcenter

Placera fingret längst ner på skärmen och dra uppåt så visas ett kontrollcenter. Här kan man snabbt slå av eller på funktioner som WiFi, flygläge, ljudet och nattläge. Även skärmrotation, ljusstyrka för skärmen och musikspelaren kan kontrolleras härifrån. Snabbt och smidigt – precis som det ska vara.