2014 – hälsans år för Apple med nya Healthbook

apple-logo

2014 kommer att vara hälsans år för Apple om man ska tro de senaste uppgifterna som läckt ut på internet.

Enligt webbsajten 9to5mac kommer nästa stora version av iOS att präglas av nya hälsofunktioner som bland annat kan anslutas till det kommande smarta armbandsuret iWatch.

Med nya applikationen Healtbook ska man kunna spara information som rör träning, allt från hur många kalorier man bränt till de framsteg man har gjort.

Med rätt sensorer ska det även vara möjligt att hålla koll på hjärtrytm, blodtryck, glukosnivåer och mer. Notera att det här inte är officiellt än, så det hela med en nypa salt.

Explosiv ökning för sensoranvändning

Speciellt med tanke på att man tror att dessa sensorer som gör mätningarna kan sitta i armbandsuret. Om Apple lyckas med det så kan de dra en riktig vinstlott.

Tim Cook sade redan förra året att man väntade sig en explosiv ökning på marknaden för sensorer och Apple har varit upptagna med att hyra relevant personal.

Det ska bli riktigt spännande att se vad Apple kan lansera under 2014 och nästa år. Hälsa är ett heta ämne än någonsin och med rätt implementerade funktioner kan Cupertino-företaget lyfta rejält bland hälsointresserade.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.