1Password för Android får stora förbättringar med 1Password 8 (2022)

1password 8 android illu 2022
Foto: AgileBits

Om du använder 1Password på din Android-telefon så kan du snart vänta dig en stor uppdatering till appen. Efter lanseringen av 1Password 8 för Windows och Mac så är det dags för de mobila apparna att få sig en rejäl uppgradering.

Den största förbättringen kommer att ske under huven på appen. Kärnan som helst lösenordshanteraren bygger på förändras och blir identisk med den som används i desktop-apparna idag. Det gör det lättare för utvecklaren att underhålla och förbättra apparna med samma kod, funktioner och buggfixar i framtiden.

1Password 8 för Android är snabbare & säkrare

Med den nya kärnan så optimeras även koden så att hela appen upplevs som snabbare och stabilare, samtidigt som att den blir säkrare för dig att använda. Den nya kärnan gör det också enklare för utvecklaren att skapa en app som känns mer utseendemässigt “hemma” på den plattform där du använder 1Password.

Du kan läsa mer om 1Password Core och vilka förbättringar du har att förvänta dig i det här blogginlägget från 2021 (vi vet, gammal artikel, men innehållet är relevant)

1password 8 android illu 2022 2
Foto: AgileBits

En annan stor nyhet är att designen har omarbetats. Knappar, menyer, länkar och andra grafiska element har förbättrats – både utseendemässigt och placeringen – för att göra appen mer intuitiv och lättanvänd.

Bland de grafiska förbättringarna hittar vi att hemfliken har blivit modulär.

Det betyder att du kan styra delar av innehållet efter eget tycke och smak. Utvecklaren har sagt att de förstår att inte alla användare nyttjar 1Password-appen på exakt samma sätt, och de vill göra det möjligt att anpassa vissa delar så att den blir mer personlig och användbar.

I praktiken betyder det att du får snabbare och enklare åtkomst till just de saker som är viktigt för dig.

Fäst lösenord på hemskärmen med 1Password 8

Exempelvis går det att fästa vissa inloggningsuppgifter på hemskärmen så att du alltid har snabb åtkomst till dem. Du får även WatchTower-funktionen från desktop-apparna för en mer paraplyöversikt av alla dina lösenord och inloggningar. Det gör att du snabbt ser vilka inloggningsuppgifter som är svaga och behöver uppdateras.

Om du använder 1Password idag och känner dig lite vågad så kan du ladda ner en beta-version av nya 1Password 8 redan idag. Du hittar den nya (och sannolikt buggiga) appen på Google Play Store här. Ladda ner och använd med försiktighet!

Via AgileBits

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.