Xiaomi Black Shark 3 5G – första mobilen med 16GB RAM-minne

Xiaomi Black Shark 2
Xiaomi Black Shark 2

Xiaomi Black Shark 3 5G kan vara världens första mobiltelefon med extrema 16GB RAM-minne. Sen tidigare har vi sett många modeller med både 6GB och 8GB – till och med 10GB och 12GB på sina håll – men Black Shark 3 5G slår dem alla.

Redan här vill vi vara tydliga med att Xiaomi Black Shark 3 5G inte är officiell riktigt än. Informationen om RAM-mängden kommer från källor till webbsajten GSMArena som var först att rapportera om modellen.

Om källorna stämmer blir Black Shark 3 5G den första modellen med 16GB RAM-minne och en av de första mobiltelefonerna med 5G-stöd (dock inte den första).

Xiaomi Black Shark 3 5G påstås vara en gamingorienterad smartphone som blir den direkta efterföljaren till Black Shark 2. Exakt vilka andra uppgraderingar som är att vänta jämfört med föregångaren återstår att se.

Och för dig som är intresserad av den här modellen så kan vi säga att mobiltelefonen sannolikt inte släpps officiellt på svenska marknaden.

Xiaomi Black Shark 2 finns visserligen att köpa (med 8GB/12GB RAM), men telefonen är gråimporterad och inte officiell här. Det är alltså lite av en chansning om något skulle gå sönder och priset är hyggliga 7 099 kronor upp till 8 200 kronor.

Black Shark 2 har en stor AMOLED-skärm på 6,39 tum, en snabb Snapdragon 855-processor och 128 till 256GB lagringsutrymme. När Black Shark 3 5G släpps hoppas vi på åtminstone samma skärm, Snapdragon 865-processorn (med 25% högre prestanda än 855) och minst lika mycket lagringsutrymme.

Nu återstår helt enkelt att vänta och se vad som landar i våra svenska butiker. Vad tror du kring Black Shark 3 5G, är det en modell du kan tänka dig att köpa? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.