World of Warcraft 2 kan bli verklighet

warlords-of-draenor


World of Warcraft 2 – Blizzard har funderat på det

World of Warcraft har idag 6.8 miljoner aktiva spelare och även om den siffran lär minska något innan nästa expansion så fortsätter spelet att vara högst lönsamt för Blizzard.

När Warlords of Draenor släpps den 13 november i år kommer spelarantalet att öka rejält och därefter en tid senare tappa inför de tänkbara lanseringen av nästa i raden.

Det är uppenbart att Blizzard inte kan hålla World of Warcraft vid liv hur länge som helst och flera gånger har speltiteln Titan dykt upp i olika sammanhang som nästa stora MMO-spel.

Vad man kanske inte omedelbart tänker på är att Blizzard faktiskt funderat på att släppa ett World of Warcraft 2 – ett spel som ingen på spelföretaget kommer att bekräfta eller förneka, men som faktiskt vore helt tänkbart.


Funderat i ett årtionde

I ett helt årtionde säger sig Blizzard ha funderat på en efterföljare med samma namn. Hur ett sådant spel skulle se ut, fungera och vara sin företrädare rättvis – ja det förtäljer inte historien. Officiellt är dock att Blizzard funderat på saken och bara det är minst sagt intressant.

Det kanske största problemet med dagens World of Warcraft är grafikmotorn som är så gammal att den för flera år sedan ansågs sliten. Det går att förbättra vissa grafiska delar, så långt vet vi med tanke på de optimeringar som hittils gjorts och som kommer i Warlords of Draenor. Det finns dock begränsningar som gör att motorn inte kan optimeras fullt ut för nyare grafikkort så här behövs nytänk från Blizzard.

Hittills har vi fått fyra expansioner att leka med och i november kommer den femte. Det har sagts sen tidigare att man tänker öka spelarnivån till lvl 120 innan taket är nått – men huruvida det stämmer eller inte återstår att se. Med Warlords of Draenor når vi lvl 100, så potentiellt två till expansioner är att vänta.

Warlords of Draenor

Med senaste expansionen som släpps inom kort får vi sju nya zoner att göra uppdrag i samt en zon för ren PVP. Spelarnivåerna kan nu tas upp till lvl 100, karaktärsmodeller har uppdateras, sex nya dungeons och två nya raids har lagts till.

Om Warlords of Draenor räcker till för att hålla spelarna intresserade inför nästa stora MMORPG från Blizzard, eller ens till nästa expansion vet vi inte. Vad vi däremot vet är att Blizzard står inför en tuff framtid om de inte har en ordentligt planerad framtid för antingen World of Warcraft eller dess efterföljare – eller ersättare för den delen.

Nyhet via Geek.com.