World of Warcraft har nu 100 miljoner spelarkonton [Infographic]

world-of-warcraft-logo

Känner du till det där lilla mmorpg-spelet World of Warcraft? Tydligen är du inte ensam om att göra det för Blizzard gick nyligen ut med att man har passerat 100 miljoner spelarkonton.

Detta firas med en riktigt intressant infographic som visar mängder av intressant information kring spelet.

Bland annat nämns att World of Warcraft nu spelas i 244 länder och har fler konton är den sammanslagna befolkningsmängden för Tyskland, Vitryssland och Sverige.

Hela nio miljoner guilds har skapats och om man ska tro Blizzard föredrar 52 procent av spelaren Alliance medan 47 procent lutar åt Horde. Bara en procent har svårt för att välja mellan de båda faktionerna.

11 miljoner pandaren har skapats och av dessa är 1.3 miljoner kvinnliga pandaren med rävsvans.

Det var bara ett smakprov på vad Blizzards infographic erbjuder – så gör ett besök själva och ser hur mycket ni egentligen vet om om statistiken kring World of Warcraft.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.