WordPress 4.1 och nytt tema på Tekniksmart

Wordpress logo


WordPress 4.1 ”Dinah” är äntligen släppt och givetvis har jag uppdaterat Tekniksmart med den nya versionen. Det är visserligen brukligt att man av säkerhetsskäl aldrig går ut med vilken version av WordPress man använder – men med WordPress 4.1 gör jag ett undantag då en av nyheterna är så pass bra att jag vill uppmärksamma den lite extra.

Vad jag pratar om är distraktionsfritt skrivande där alla menyer och inställningar döljs medan man skriver i WordPress. En förträfflig funktion som jag vet kommer att uppskattas av många. Själv skriver jag precis allt i Evernote, men det jag har testat med funktionen i WordPress har varit en mycket angenäm upplevelse.

Bland de andra nyheterna hittar vi snabbare byte av språk direkt via inställningarna i webbgränssnittet, möjligheten att logga ut från alla datorer från en och samma plats och man kan även bädda in klipp från Vine i inlägg. Sidan för tillägg ger nu även rekommendationer baserat på vad man använder och har använt tidigare.

Läs mer om WordPress 4.1 ”Dinah” här på den officiella bloggen.


Nytt tema – Twenty Fifteen

Tekniksmart WordPress 4.1 Fifteen

En annan nyhet som följer med WordPress 4.1 ”Dinah” är mer synbar än något annat för er som besöker Tekniksmart. Nämligen ett nytt tema vid namn Twenty Fifteen. Som ni ser är det ett ordentligt avskalat sådant med få funktioner men är snabb att ladda. Tidigare använder jag mer avancerade Schema från MyThemesShop, men nu tar vi tre steg tillbaka.

Stor text, enkel navigation och lättläst innehåll är mitt fokus för 2015. Artiklarna kommer att bli längre och ha fler bilder, men också vara mer matnyttiga än tidigare. Vi tror att Twenty Fifteen är rätt tema för detta och kör nu en provperiod för att se hur temat fungerar mot er besökare. Vad tycker ni? Skriv gärna en kommentar och berättar.