Todoist – nu med stöd för Android Wear

Todoist Logo


Jag använder Todoist för att organisera allt jag behöver göra, båda inom mina yrken och privat. Det är en förträfflig tjänst som trots sina begränsningar i gratisvarianten fungerar riktigt bra som en samlingsplats för påminnelser och ska-göras-anteckningar.

Det kanske viktigaste för just mig är att Todoist fungerar med nära alla tänkbara plattformar, 14 stycken i skrivande. Till att börja med har vi de idag obligatorisk (ja, jag anser verkligen att det är så idag) mobilapparna och klienterna för Windows / OS X. Sen har vi tillägg för Google Chrome och Microsoft Outlook som utmärkta komplement – för att inte tala om Todoist-stödet direkt till Gmail-tjänsten och Amazon Kindle om man har en sådan.

Det går alltså att få påminnelser och anteckningar i det närmaste varhelst man befinner sig och i vilken miljö som helst. Ett utmärkt initiativ av utvecklarna då det hjälper mig att behålla kontrollen när jag går från hemmet till jobbet och tillbaka. För att göra det hela ännu bättre har Todoist nu även officiellt stöd för Android Wear – den mobila plattformen så kallade smarta armbandsur, eller smartwatches.

Stöd för Android Wear

Todoist Android Wear


Vad man kan göra är att visa påminnelser, lägga till nya genom röstkommandon och även skicka att-göra-listor direkt till armbandsuret. Är man storanvändare som jag och har en Android Wear-klocka så är det här dagens stora nyhet.

Som vanligt med Todoist så har man tillgång till mängder av andra funktioner (beroende på plattform och om man är Premium-kund). Gör påminnelser och lägg till såväl anteckning som bild till dessa, använd etiketter, mät din produktivitet, skräddarsy filter, sök uppgifter, stöd för iCalender, automatisk säkerhetskopiering och mycket, mycket mer.

Todoist är tillsammans med Evernote i den absoluta toppen av alla tjänster jag testat. Det är bara dessa två jag valt att betala kontinuerligt för och jag gör det mer än gärna. Idag har jag en Pebble och där finns redan begränsat stöd för Todoist via visning av påminnelser, men i framtiden kanske en mer avancerad Android Wear-klocka är aktuell för mer funktionalitet.

Använder du Todoist, eller funderar du på att göra det? Här är mer information om tjänsten och då främst Premium-funktionerna. Jag rekommenderar skarpt att man uppgraderar sig för de hundralappar som det kostar årligen, annars kan man nämligen inte få påminnelser. Lite tråkigt att den begränsningen finns för gratisanvändarna, men det kommer man inte undan.

Läs mer om stödet i den officiella bloggposten från Todoist. Här är en video om nya stödet.