Windows RT uppdateras automatiskt via Windows Update

lenovo-windows-rt-thinkpad

Microsoft har släppt en automatisk uppdatering för Windows RT som ska ta operativsystemet till senaste Windows RT 8.1.


Anledningen till detta är att alltför få användare av Windows RT faktiskt har uppdaterat sin tablet med senaste versionen och det har Redmond-företaget noterat.

Så via Windows Update skickades det igår ut en uppdatering som gör att systemet sedan kan uppdateras med RT 8.1 – och det med alla fördelarna (och nackdelarna) som följer med den.

Ett av målen för Windows-teamet är att hela tiden hålla användarna med senaste versionen av företagets olika operativsystem. Använder man Windows 7 så är det alltså Windows 7 SP1 som gäller medan Windows 8 ska upp till Windows 8.1, osv efterhand som fler versioner släpps.

Jag rekommenderar alltid att man uppdaterar sin dator, smartphone och surfplatta när ny mjukvara finns tillgänglig. Det är inte bara bättre prestanda och nya funktioner som ofta står på menyn – även stabilitets- och sårbarhetsfixar brukar vara aktuella.

Har du en enhet med Windows RT – och i så fall, vilken version kör den?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.