Windows Phone får officiell filhanterare – Microsoft bekräftar

windows-phone-carl-zeiss

Kan släppa uppdatering med nya appen redan i maj.

Tycker du att Windows Phone borde ha en filhanterare? Då är du inte ensam då många har efterlyst just en sådan – och Microsoft är på gång med en officiell sådan.

Enligt Microsoft-profilen Joe Belfiore arbetar man just nu med att utveckla en filhanterare som ska ingå i en kommande uppdatering till Windows Phone. Redan kring slutet på maj ska vi kunna få se resultatet rulla ut från Microsofts servrar.

Varken Android eller IOS erbjuder en filhanterare om den inte kommer från tredjepart, och det betyder att Windows Phone får en möjlighet att utmärka sig. Dock, på Android och IOS finns mänger att ladda ned så det är egentligen inget problem.

Att ha en filhanterare förinstallerad är dock inte helt fel så Microsoft gör helt rätt. Vilken filhanterare använder du md Android, IOS eller Windows Phone?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.