Google Drive uppdateras – nya appar till IOS & Android på gång

google-logo

Efter att Google släppte Docs och Sheets som separata appar till IOS och Android så är det nu dags för Drive att uppdateras.

Enligt webbsajten Android Police ska en ännu ej släppt verson av Drive-appen visa på stora förändringar. De kanske största är att man inte längre kan redigera filer direkt i Drive då man istället hänvisas till att ladda ned Docs och Sheets istället.

Väljer man att inte göra detta så kan filerna öppnas för beskådning istället. Ett logiskt drag av Google då utvecklarna nu kan släppa uppdateringar oberoende av de andra och på så vis få ut fler förbättringar på kortare tid.

Utöver detta så har bara få justeringar gjorts i nya Drive-appen. Den fungerar alltså precis som vanligt – utöver att man behöver Docs och Sheets för redigering.

Allt vi väntar på nu är att Google ska släppa Slides-appen – vilken vi vet sen tidigare är på gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.