Windows DVD-spelare för Windows 10 – köp den inte!

windows-dvd-spelare

Microsoft har släppt ett program till Windows 10 för att spela upp dvd-skivor.

Windows DVD-spelare går att ladda ned från Windows Store helt gratis om man uppgraderat sin dator från Windows 7 Ultimate, Professional, Home Premium eller Windows 8.1 med Media Center.

För alla andra kostar Windows DVD-spelare, och håll i hatten nu, 147 kronor. Ett helt absurt pris för något som borde ingå i Windows helt gratis – inte minst med tanke på att fantastiska VLC gör precis samma sak och en miljon saker till.

Gratis under en begränsad tid

Dessutom är applikationen bara gratis under en begränsad tid – så passa på att ladda ned Windows DVD-spelare snarast om du uppgraderat från någon av Windows-versionerna som nämns ovan.

Tänk bara på att den är mycket begränsad och klarar inte ens att spela upp bluray-film. Inte heller klarar den lokala filer på hårddisken. För att överhuvudtaget fungera krävs en optisk läsare i datorn.

VLC är ljusår bättre

Ett bättre val är VLC som är gratis och har betydligt fler funktioner. Det här är programmet som älskar av miljoner användare och som kan spela upp i princip vad som helst.

Ladda ned VLC här och skippa Windows DVD-spelaren.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.