Windows 9 presenteras den 30 september

microsoft-logo

Äntligen har vi fått ett datum när Microsoft tänker presentera Windows Threshold – även känd som Windows 9.

Den 30 september smäller det och då får vi förhoppningsvis alla detaljer kring nya operativsystemet samt en testversion för de våghalsar som vill vara först med att testa.

Det interna namnet för versionen påstås vara ”Windows Technical Preview” och den ska vara en bra bit från att vara komplett. Vad man får är alltså en liten glimt av den nuvarande sanningen medan verkligheten visar sig först nästa år.

Befintliga uppgifter pekar på att en del av nyheterna omfattar en helt ny startmeny som är en blandning av ModernUI och den klassiska från Windows 7. Det väntas även komma implementerat stöd för assistenten Cortana på de marknader som stöds och mängder av andra nyheter.

Exakt vad vi har att vänta oss återstår att se, men Windows 9 kommer att bli en riktigt spännande lansering – inte minst då Microsoft behöver ge upprättelse till alla de användare som blev besvikna på Windows 8.

Vad tror ni – har Microsoft viljan att göra Windows 9 till vad vi borde ha fått med Windows 8?

Nyhetskälla är Sweclockers och TechCrunch

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.