Microsoft: Få drabbades av MS14-045 till Windows 7

microsoft-windows-logo-2013

Få drabbade av uppdatering till Windows 7

Tidigare i augusti skickade Microsoft ut en uppdatering till Windows 7 som visade sig minst sagt problematisk för en del användare.


Efter att MS14-045 installerats började en del datorer att visa blåskärm, dvs de kraschade och behövde startas om. Främst de med 64-bitarsversionen av Windows 7 drabbades och Microsoft tvingades snabbt gå ut med information om problemet.

Intresset för MS14-045 har varit skyhögt den senaste veckan och många har hört av sig om hur man löser kraschproblemen om man är drabbad.

Nu visar det sig att ett väldigt litet antal användare är drabbade trots allt ståhej och enligt Microsoft själva rör det sig om så få som 0.01 procent av alla datorer med Windows 7. Glädjande låg siffra men desto tråkigare ändå för de som drabbats.

Så löser du problemen om du drabbats

Om det är möjligt ska du i första hand avinstallera uppdateringen med namnet MS14-045 och i andra hand göra en återställning av Windows om det går.


Svårare än så är det alltså inte. Det är uppdateringar som denna som tydligt visar att återställningsfunktionen i Windows inte bör stängas av.

Lästips: Uppdatering till Windows 7 får datorn att krascha – Microsoft varnar!