Windows 8.1 Update 1 kan släppas i april

microsoft-logo

Microsoft arbetar med den första stora uppdateringen till Windows 8.1 och kallar den Update 1. Det finns inget exakt datum för lansering av den nya mjukvaran, men Redmond-företaget väntas ha den färdiga versionen klar till mars och sedan släppa den någon gång under april månad.

Redmond-företaget håller sin BUILD-konferens under 2-4 april, så det låter inte helt omöjligt att Update 1 antingen presenteras, släpps eller åtminstone bekräftas där. Redan idag finns några skärmdumpar att tillgå från tidigare versioner av Update 1 – tyvärr utan den startmeny som vi har blivit lovade.

När Windows 8.1 Update 1 är släppt är det versionen som kommer att skeppas från Microsoft när man köper operativsystemet. De som redan har Windows 8.1 kommer att få uppdateringen helt gratis, så även de med Windows RT 8.1. Uppdateringen sker automatiskt via Windows Update när den har släppts.

Med i uppdateringen följer såväl buggfixar som nya funktioner, men vad som kommer är ännu oklart då Microsoft inte har gått ut med några uppgifter. Förhoppningsvis får vi snart läckta versioner av Windows 8.1 med Update 1 – och om historien upprepar sig så lär det inte dröja speciellt längre.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.