Windows 10: Därför har du inte fått November-uppdateringen

Windows 10 Dator Smartphone

Går du och väntar på att Microsoft ska skicka ut November-uppdateringen till Windows 10? Har du otur kan det dröja veckor eller månader innan den kommer till din dator beroende på vilken situation du befinner dig i och vilken variant av Windows 10 använder idag.

  • Om du har uppgraderat din dator från en äldre version av Windows till Windows 10 inom de senaste 30 dagarna kommer November-uppdateringen inte att finnas tillgänglig. Detta för att Microsoft vill säkerställa att du kan nedgradera datorn igen om det skulle behövas. Om du uppdaterar med nya uppdateringen kan du INTE gå tillbaka till din gamla Windows-version.
  • Om du har valt att stänga av uppdateringar i Windows Update så kan November-uppdateringen av uppenbara skäl inte hämtas eller installeras. Tacksamt nog är lösningen enkel om det här är fallet för dig. Gå till Inställningar > Uppdateringar och säkerhet > Avancerade alternativ > Kryssa av framför ”Skjut upp uppdateringar” – klart!
  • Om du har försök installera November-uppdateringen tidigare och den misslyckades är risken att du inte kan se den igen efteråt. Alternativt att uppdateringen misslyckades gång på gång. Prova att starta om datorn och gå sen till denna sida för att ladda ned en uppgradering (var inte orolig, det står att den är för Windows 7 och Windows 8.1 men fungerar även för Windows 10). Följ instruktionerna.

En annan anledning kan vara att du faktiskt redan installerat uppdateringen utan att tänka på det. Du kan enkelt kolla det i kontrolpanelen där Windows-versionen ska heta Windows 10, version 1511, 10586. I så fall behöver du inte göra något mer – allt är redan klart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.