WhatsApp på din dator – så enkelt är det!

WhatsApp Logo

Kom igång snabbt med WhatsApp på datorn  – allt som behövs är gratisprogrammet BlueStacks.

WhatsApp är en otroligt populär applikation till Android, BlackBerry och IOS med vilken man kan skicka gratis meddelanden över flera olika plattformar. Nu kommer uppgifter om att appen även fungerar direkt med Windows och Mac OS X – vilket gör att man kan ta emot och skicka uppgifter även från datorn till mobila enheter.

Vad man behöver göra är att installera programmet BlueStacks, starta programmet och leta upp WhatsApp i sökrutan. Välj att installera WhatsApp från den officiella sidan på Google Play – direkt inifrån BlueStacks. När appen är installerad är det bara att köra igång. Gå till fliken ”My Apps” i BlueStack och välj WhatsApp i listan över nedladdade applikationer. Klart!

Tänk på att du måste registrera ett konto hos WhatsApp innan du kan använda dess tjänster, så detta måste göras första gången du startar appen. Sen är det bara att tuta och köra som om det vore på en mobiltelefon. Ett tips är att man kan lägga till kontakter till WhatsApp på datorn direkt via BlueStacks, det gör man enklast längst ner i programmets ruta. Klicka längst ner så visas WhatsApp som ett alternativ.

Ladda ned BlueStacks här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.