WhatsApp öppnar för delning av alla filformat via sin meddelandetjänst. En stor förbättring jämfört med tidigare då tjänsten endast tillät dokument att delas mellan användarna.


I skrivande stund är det beta-testarna som har tillgång till den utökade fildelningen. Och de har vittnat om att alla möjliga format går att dela, även installationsfiler för Android-appar (APK).

Det finns dock en begränsning värd att ta i beaktning, och det är den maximala filstorleken per fil. Med iOS är det 128MB medan Android är något snävare med 100MB per fil. Om du istället väljer Desktop- eller webbklienten måste filerna vara ännu mindre — bara 64MB tillåts.

Exakt när stödet för fildelning rullas ut till alla användare är oklart. Först måste beta-testarna gör sitt, därefter kommer en uppdatering till alla berörda plattformar.

Det är så klart tråkigt att den maximala filstorleken begränsar möjligheterna till fildelning. Högupplöst video blir svårdelad då storlekarna gärna sticker iväg till åskilliga hundratals megabyte eller även gigabyte.

Men för normalt bruk vid delning av dokument och dylikt fungerar det så klart ypperligt väl. För vem har någonsin tagit emot ett Word-dokument eller en PDF på mer än 100MB?

Har du redan WhatsApp på din telefon får du automatiskt en uppdatering när nya versionen är klar. Har du inte applikationen än kan du installera via Apple App Store för iOS eller Google Play Store för Android.

Kategoriserad i: