Wear OS i din smartklocka uppdateras varje år

google pixel watch wearos what matters most 2022

Google har gått ut med nya riktlinjer för hur ofta du kan förvänta dig att Wear OS uppdateras. Och om vi ska tro de senaste och hetaste uppgifterna så släpps minst en större uppdatering varje år – om du använder rätt smartklocka på handleden.

Det är webbsajten Wired som har intervjuat Google-profilen Björn Kilburn, produktansvarig för Wear OS på Google, och som skriver att målet är att ”släppa en ny version av Wear varje år i stil med mobiltelefoner”.


Samtidigt är en annan målsättning att släppa mindre uppdateringar kvartalsvis med ”nya upplevelser”. Det är oklart vad det innebär rent praktiskt, men vi kan tänka oss att Google fräschar till gränssnittet, lägger till nya widgets och små funktionsförbättringar var tredje månad.

Du som har en smartklocka med Wear OS 2 och undrar när version 3 släpps kan vara fortsatt lugn – en uppdatering är på väg. Inom sin tid. Om din smartklocka använder Snadragon Wear 4100 eller Wear 4100+.

Redan idag har Google flyttat en stor del av ansvaret för OTA-uppdateringar till OEM-tillverkarna. Det betyder att du med i princip alla nyare Wear OS-smartklockor tvingas installera en kompanjonapp från respektive tillverkare. Och den trenden kommer att fortsätta i framtiden också om vi ska tro Google.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.