WD My Passport SD — första portabla SSD:n från tillverkaren

wd my passport ssd

Western Digital har släppt sin allra första portabla SSD-enhet i form av nya My Passport SSD. Tillverkaren är en legend inom branschen med mängder av hårddiskar och SSD-diskar på marknaden idag. Ändå har det dröjt flera år innan de släppte sin första portabla SSD-enhet.


Anledningen kan vi bara gissa oss till, men nu är My Passport SSD äntligen här och det med stöd för hastigheter upp till 515 MB/s. Mer än tillräckligt för de allra flesta situationer och perfekt för alla fotografier och videografer med höga krav.

För anslutning används USB Typ-C och det medföljer både en kabel för detta samt en adapter för USB-A om det skulle behövas. My Passport SSD fungerar alltså utmärkt med båda, men du får givetvis ut mest av den senaste tekniken om anslutning finns för det.

— WD fokuserar på att lansera en helt ny och personlig lagringslösning med fantastisk prestanda och en vacker men tålig design. Vår snabbaste bärbara lagringsenhet, My Passpoort SSD, är en kraftfull lösning för användare som behöver flytta data snabbt och enkelt varhelst livet tar dem, säger Sven Rathjen på WD.

My Passport SSD finns i storlekar från 256GB till 1TB. Designen har testats för att klara fall från två meters höjd och det medföljer mjukvara för automatisk säkerhetskopiering av alla dina viktigaste filer.

Alla filer är ordentligt krypterade med 256-bitars AES tack vare WD:s medföljande säkerhetsmjukvara. Det är så klart eget val om man vill kryptera filerna, men vill man vara helt säker på att de bara går att läsa av behöriga så är det en bra väg att gå.


Måtten på enheten är 90 x 45 x 10 millimeter (L x B x H) Cirkapriserna som gäller är mellan 900 kronor och 3 600 kronor exklusive moms. Lansering sker inom kort, om enheterna inte redan nått våra svenska butiker.

Läs mer om nya produkter på den officiella produktsidan.