Warlords of Draenor storsäljer redan – 1 miljon förhandsbeställningar

warlords-of-draenor

Warlords of Draenor är den femte expansionen till det populära MMORPG-spelet World of Warcraft – och redan en storsäljare trots att man ännu inte kan spela det nya expansionspaketet.

Enligt Blizzard har Warlords of Draenor redan sålt i fler än en miljon exemplar, en välkomnande siffra för företaget som ser ständigt sjunkande siffror för World of Warcraft. Nu senaste rapporterades att antalet spelare minskat från 7.8 miljoner till 7.6 miljoner från kvartal till kvartal. Det är klart mindre än förra minskningen, men hur man än vänder på det så går siffrorna neråt år för år.

Med Warlords of Draenor erbjuds spelarna helt nya områden, uppdrag, monster och så kallade dungeons. Man får även ett ökat leveltak på 100 samt en karaktär som direkt hoppar upp till level 90 om man så önskar. Det är tydligt att Blizzard vill fortsätta att hålla sitt hårda grepp om spelarna, men det blir allt svårare med konkurrerande MMORPG-titlar som vinner mark på marknaden.

De tidigare expansionspaketen till World of Warcraft är: The Burning Crusade (2007), Wrath of the Lich King (2008), Cataclysm (2010) och Mists of Pandaria (2012).

Läs mer om nya expansionen på den officiella produktsidan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.