VLCKit 3.0 för iOS, tvOS & macOS är släppt – här är alla nyheter

vlc cone logo

VLCKit 3.0 för Apples plattformar är släppt. Den nya versionen av ramverket ger stöd för H.265, stöd för uppspelning av 3D-video samt har bättre minneshantering när du spelar upp högupplöst film.

Ramverket är öppen källkod och kan användas av alla applikationer för iOS, tvOS och macOS. VLCKit är framtagen av samma utvecklare som underhåller populära mediaspelaren VLC, därav ramverkets namn.

Uppdateringen ger fullt stöd för både H.264 och H.265 (HEVC), minskar minnesanvändningen med 4K-video och hjälper processorn att avlastas. Om du använder en iPhone kan CPU-användningen minska från 100 procent till bara 20 procent med 4K-videor.

Andra förbättringar är utökad kontroll och uppspelning av videor i ditt hemnätverk, exempelvis från en NAS. Det gäller alla de vanliga protokollen som UPnP, NFS, FTP, SFTP, SMB och fler. Touch-kontrollen har förbättrats och du kan spela upp 3D-videor.

VLCKit är öppen källkod – får användas av alla

VLCKit 3.0 består av de delar. VLCKit för macOS, MobileVLCKit för iOS och TVVLCKit för tvOS. De gör att andra applikationer får det lättare att komma åt underliggande bibliotek till VLCKit för mer funktionalitet.

Och på tal om andra utvecklare – eftersom VLCKit 3.0 bygger på öppen källkod kan vilken annan mediaspelare som helst dra nytt av alla fördelarna i nya versionen. Om du undrar vad VLCKit är kapabel till behöver du bara ladda ner VLC 3.0 härifrån. En utmärkt mediaspelare klarar att spela i princip allt du slänger mot den.

Vill du läsa mer om VLC 3.0 och vilka fördelar mediaspelaren har jämfört med tidigare versioner kan du göra det här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.