Viasat fungerar nu med Chromecast

chromecast-stor

Viasat fungerar nu med Chromecast.

Äntligen har Viasat ordnat så att filmtjänsten fungerar med Google Chromecast och man gör det utan påverkan för användarna.

Allt som behövs är en uppdaterad applikation till mobilen och surfplattan, eller helt enkelt att man loggar in på tjänsten via en dator.

I mobilapparna har en ny ikon tillkommit vilken används för att ansluta till en Chromecast och strömma media till denna. Utöver det är gränssnittet precis som vanligt – så det är bara att logga in, starta en film eller serie och strömma den vidare till en tv.

Samtidigt som man använder exempelvis en mobiltelefon för att strömma den senaste filmen på Viasat till en Chromecast så kan man, utan att det påverkar upplevelsen på tvn, läsa mer direkt på skärmen om vald filmtitel. Perfekt om man vill veta mer om innehållet.

Viasat fungerar mot Chromecast om man har en dator, surfplatta eller mobiltelefon med såväl Android som IOS och den nya funktionaliteten är givetvis helt gratis. Notera dock att en prenumeration på Viasat kostar 79 kronor varje månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.