Samsung måste betala 119 miljoner dollar till Apple

samsung-headquaters-logo

Jury finner Samsung skyldiga till patentbrott – dömer tillverkaren till att betala mångmiljonbelopp.

Samsung måste betala 119.6 miljoner dollar till Apple då en domstol helt nyligen bedömde att den sydkoreanska tillverkaren gjort sig skyldig till patentbrott.

Det är betydligt mindre än de 2.2 miljarder dollar som Apple vill ha, men Cupertino-företaget fick ändå ett erkännande i sin stämning.

Även Apple fick dock betala, om än betydligt mindre, då domstolen även dömde dem för patentbrott. 158 000 dollar stannade den notan på och Samsung är mottagaren för pengarna.

Patentstämningarna ser inte ut att ha något slut och den eviga strid som företagsjättarna för verkar bara eskalera år för år. När ska fokusera på innovation istället för destruktion?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.