Varningen: Google lagar inte skärmen i din Pixel Watch eller Watch 2

Google Pixel Watch
Foto: Google

Google meddelar att företaget inte kommer att laga skärmen i din Pixel Watch-klocka om den skulle spicka eller gå sönder på annat vis. Och vi undrar – vill Google överhuvudtaget sälja smartklockor?

Man skulle kunna tro att det är ett skämt, men Google har bekräftat att skärmen till Pixel Watch och Pixel Watch 2 inte går att reparera. Eller, mer specifikt, att företaget inte har det som ett alternativ när olyckan är framme.

Det enda du kan göra är att ersätta hela smartklockan. Och det kommer i de flesta fallen att kosta dig. Rejält.

”För närvarande har vi inget reparationsalternativ för Google Pixel Watch. Om din klocka är skadad kan du kontakta Google Pixel Watch kundtjänst för att kontrollera dina ersättningsalternativ.”

Google erbjuder inte en utökad garanti för Pixel Watch-serien (något Apple gör med Watch-serien om du har AppleCare+). Det finns inget ekonomiskt skydd om det händer något med den, mer än förhoppningen om att du har ett välfyllt bankkonto och kan köpa en helt ny.

Google Pixel Watch
Du bör använda ett hårt skärmskydd på din Pixel Watch. Foto: Google

iFixit visar att skärmen kan ersättas

Webbsajten iFixit har en detaljerad guide som visar att det är praktiskt möjligt att ersätta skärmen i en Pixel Watch-klocka.

Det är inget som ovana användare bör prova själva eftersom hela processen är ganska komplicerad från början till slut. Och det finns en överhängande risk att mer går sönder på klockan innan reparationen är klar.

För användare av Samsung Galaxy-klockor eller Apple Watch-klockor så är processen för skärmbyte ganska enkel.

Det finns tydliga hänvisningar hos båda tillverkarna för hur du tar kontakt med auktoriserade verkstäder eller företagen själva för att få enheten reparerad. Det är inte billigt, men det är fullt möjligt.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.